Varstvo podatkov

Uporaba spletne strani Viega in njenih podstrani je dejansko možna brez posredovanja osebnih podatkov. Če preko našega spletnega mesta uporabljate posebne storitve Viega, bo morda potrebna obdelava osebnih podatkov uporabnika. Če je obdelava osebnih podatkov nujna in za takšno obdelavo ni pravne podlage, zahtevamo soglasje posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo. Izjema velja v primerih, ko je obdelava podatkov dovoljena z zakonom.

Obdelava osebnih podatkov, kot so ime, naslov, elektronska pošta ali telefonska številka posameznika poteka v skladu z zahtevami Splošne uredbe o varstvu podatkov in v skladu z veljavnimi nacionalnimi določili o varstvu podatkov. S to politiko zasebnosti želi podjetje Viega javnost obveščati o naravi, obsegu in namenu  obdelave osebnih podatkov. Poleg tega so uporabniki obveščeni o svojih pravicah v skladu s to politiko zasebnosti.

Podjetje Viega želi čim bolj zaščititi zasebnost uporabnikov spletnega mesta. Uporabljeni varnostni ukrepi ustrezajo najnovejši tehnologiji. Uporabniški podatki se upravljajo zaupno in so zaščiteni pred nepooblaščenim ali nenamernim posredovanjem. Podatki o uporabnikih ne bodo objavljeni brez predhodnega izrecnega soglasja in ne bodo posredovani tretjim osebam brez pooblastila.

1. Ime in naslov osebe, odgovorne za obdelavo

Odgovorna oseba v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov, drugih zakonov o varstvu podatkov v državah članicah Evropske unije in drugih lastnosti določb varstva podatkov je:
Viega Holding GmbH & Co. KG (v tej politiki zasebnosti kratko ime "Viega")
Viega Platz 1, 57439 Attendorn, Germany
+49 (0) 2722 61-0
webmaster@viega.de

2. Ime in naslov pooblaščene osebe za varstvo podatkov

Pooblaščenec za varstvo podatkov skupine Viega je:
Družba VIA Consult GmbH & Co. KG
G. Karsten Kunde
Naslov
+49 2761 837511
datenschutz@viega.de

3. Ustvarjanje dnevniških (log) datotek

Viega ob vsakem dostopu do te spletne strani uporablja avtomatiziran sistem za zbiranje podatkov in informacij iz uporabnikovega računalnika. Shranjene so v dnevniških datotekah strežnika, ki zagotavlja spletno mesto.
Zbrati je mogoče naslednje podatke:
• IP naslov uporabniškega računalnikaa
• datum in čas dostopa
• datum, URL in količina uporabniških podatkov
• informacije o prepoznavanju internetnega brskalnika in operacijskega sistema uporabniškega računalnika
• spletno mesto, s katerega je sledil dostop do tega spletnega mesta, torej s katerega je sledila preusmeritev na to spletno mesto (iskalnik)
• ime uporabnikovega ponudnika internetnih storitev
IP naslov se posreduje ob vsaki zahtevi strežnika, tako da strežnik ve kam poslati odgovor. Vsak uporabnik interneta prejme naslov IP od svojega ponudnika internetnih storitev (ISP), takoj ko se poveže z internetom. Ponudnik internetnih storitev lahko ve, kateri naslov IP je dodeljen njegovi stranki ob kateremkoli času. Če je IP naslov shranjen, je možno teoretično ugotoviti identiteto lastnika prek ponudnika internetnih storitev. Mi in naš ponudnik statistike shranjujemo IP naslov samo v skrajšani (anonimni) obliki in ga uporabljamo samo za identifikacijo seje, za lociranje kraja (do mestne ravni) in za zaščito pred napadi. IP naslov se nato ponovno izbriše, tako da so zbrani anonimni podatki in jih tudi prek ponudnika internetnih storitev ni več mogoče dodeliti identiteti uporabnika.

Pravna podlaga za začasno hrambo podatkov in dnevniških datotek je 6. odstavek 1. lit. točke f.) DSGVO-a.
Obdelava podatkov se uporablja za dostavo vsebine spletnega mesta, za zagotavljanje funkcionalnosti naših informacijskih sistemov in za optimizacijo spletne strani. Podatki dnevniške datoteke so vedno shranjeni ločeno od drugih osebnih podatkov. V tem kontekstu obdelava osebnih podatkov za namene trženja ne poteka.
Za te namene je zakoniti interes podjetja Viega za obdelavo podatkov v skladu s 6. odstavkom (1) lit. točke f.) DSGVO-a.
Podatki bodo izbrisani takoj, ko ne bodo več potrebni. V primeru zbiranja podatkov za prikaz spletne strani je to po končanju ustrezne seje. V primeru shranjevanja podatkov v dnevniških datotekah je to po največ sedmih dneh. Možno je nadaljnje shranjevanje. V tem primeru se IP naslovi uporabnika izbrišejo, tako da identifikacija uporabnika ni več mogoča.
Zbiranje podatkov za prikaz spletne strani in shranjevanje podatkov v dnevniške datoteke je bistvenega pomena za delovanje spletne strani. Zato uporabnik nima pravice do ugovora.

4. Piškotki

Viega na tem spletnem mestu uporablja piškotke. Piškotki so besedilne datoteke, shranjene v spletnem brskalniku ali v spletnem brskalniku uporabnikovega računalniškega sistema. Ko uporabnik obišče spletno mesto se lahko piškotek shrani v uporabnikov operacijski sistem. Ta piškotek vsebuje značilen niz znakov, ki omogočajo jasno identifikacijo brskalnika in s tem uporabnika ob ponovnem priklicu spletne strani.
V piškotkih se shranjujejo in prenašajo naslednje informacije:
(jezikovne nastavitve, izdelki v košarici, podatki za prijavo)
Poleg tega na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke, ki nam omogočajo analizo vedenja uporabnikov pri brskanju.
Na ta način se lahko prenesejo naslednji podatki: vneseni iskalni izrazi, pogostost ogledov strani, uporaba funkcij spletne strani.

Spodaj vas obveščamo, kateri piškotki so shranjeni, kakšen je njihov namen in kakšen je njihov rok uporabnosti:

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov z uporabo piškotkov je 6. odstavek 1. lit. točka f.) DSGVO.

Namen uporabe tehnično potrebnih piškotkov je uporabnikom olajšati uporabo spletnih mest. Nekaterih funkcij našega spletnega mesta ni možno ponuditi brez uporabe piškotkov. Zanje je nujno, da je brskalnik prepoznan tudi po spremembi strani.

Uporabniški podatki, zbrani s tehnično potrebnimi piškotki, ne bodo uporabljeni za ustvarjanje uporabniških profilov.

Za te namene je naš zakoniti interes za obdelavo uporabniških podatkov v skladu s 1. odstavkom 6. lit. točka f.) DSGVO.

Piškotki se shranijo na uporabnikovem računalniku in se prenesejo na našo spletno stran. Zato ima uporabnik popoln nadzor nad uporabo piškotkov. S spremembo nastavitev spletnega brskalnika uporabnika, lahko uporabnik onemogoči ali omeji prenos piškotkov. Že shranjene piškotke lahko kadar koli izbrišete. To se lahko izvede tudi samodejno. Če so piškotki za naše spletno mesto onemogočeni, morda ne bo mogoče v celoti uporabljati vseh funkcij spletnega mesta.

5. YouTube

Viega ima na tem spletnem mestu integrirane komponente YouTube. YouTube je spletni video portal, ki izdajateljem videoposnetkov omogoča prosto objavo videoposnetkov, drugim uporabnikom pa brezplačno gledanje, oceno in komentiranje. Informacije o YouTubu najdete na tej povezavi: https://www.youtube.com/yt/about/de/.

Poslovna družba YouTube je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. YouTube, LLC je podružnica družbe Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDA.

Vsakič, ko prikličete eno od posameznih strani tega spletnega mesta, ki ga upravlja Viega in na katerem je integrirana YouTube komponenta (YouTube video), bo internetni brskalnik v tehničnem sistemu uporabniških informacij samodejno zahteval ustrezno YouTube komponento za prenos ogleda. V okviru tega tehničnega postopka YouTube in Google pridobivata informacije o tem, katero podstran našega spletnega mesta ogledujejo obiskovalc.

Če je uporabnik hkrati prijavljen v YouTube, YouTube s klicem podstrani z vsebnostjo YouTube videoposnetka, prepozna, katero podstran našega spletnega mesta obiskuje uporabnik. Te podatke zbirata YouTube in Google ter jih povezujeta z uporabniškim računom YouTube.

Če uporabnik takšnega prenosa podatkov iz YouTube v Google ne želi, lahko prenos onemogočite tako, da se pred klikom našega spletnega mesta odjavite iz svojega računa YouTube.

YouTube pravilnik o zasebnosti je na voljo na: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ in zagotavlja informacije o zbiranju, obdelavi in ​​uporabi osebnih podatkov s strani YouTube in Googla.

6. Analysis tool Webtrekk

Nekateri podatki, zbrani med obiskom naše spletne strani, se uporabljajo za statistično analizo.
Viega uporablja storitve Webtrekk GmbH, 19 Hannoversche, 10115 Berlin, za zbiranje statističnih podatkov o uporabi svoje spletne ponudbe in za ustrezno optimizacijo ponudbe. TÜV Saarland je certificiral Webtrekk GmbH za varstvo podatkov na področju programske opreme za upravljanje interneta. Del certificiranja je tudi revizija, ki jo Webtrekk izvaja na sami lokaciji v Berlinu in na mestu gostovanja, ki vključuje preverjanje zbiranja in obdelave podatkov, ter spremlja skladnost z varstvom in zaščito podatkov.

Temelji tega certifikata so:

• katalog zahtev za varstvo podatkov - V1.3,
• zakonske zahteve za varstvo podatkov,
• temeljna načela informacijske varnosti v skladu s trenutno tehnologijo, ki se nanaša na osnovno zaščito informacij po standardih BSI in ISO 27000,
• poročilo o preverjanju TR00969.

Kot del obiska našega spletnega mesta za upravljanje interneta se zbirajo in analizirajo nekatere informacije, ki jih posreduje vaš brskalnik. Zbir podatkov izvaja Pixel, ki je integriran v vsako spletno stran. Zbirajo se naslednji podatki:

• zahteva (zahteva se ime datoteke)
• vrsta/različica brskalnika (npr.: Internet Explorer 11.0)
• jezik brskalnika (npr. nemščina)
• uporabljen operacijski sistem (npr.: Windows 10)
• notranja ločljivost okna brskalnika
• ločljivost zaslona
• aktiviranje javascripta
• Java vklop/izklop
• vklop/izklop piškotkov
• globina barve
• URL napotitelja (predhodno obiskana stran)
• IP naslov - je takoj anonimen in se po obdelavi ponovno izbriše
• čas dostopa
• kliki

Podrobnejši seznam posredovanih informacij je na voljo na http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung.html. Webtrekk shranjuje IP naslov samo v skrajšani (anonimni) obliki in ga uporablja samo za prepoznavanje sej, lokalizacijo spletnega mesta in obrambo pred napadi. IP naslov se nato takoj izbriše, zato so zbrani podatk anonimni.
Webtrekk uporablja naslednje piškotke:
• seja s piškotki (za zaznavanje seje, trajanje: ene seje)

• dolgoročni piškotek (za odkrivanje novih/rednih kupcev: 6 mesecev)

• piškotek za odjavo (v primeru nadaljnjih pritožb: 60 mesecev)
Uporabnik lahko v nastavitvah brskalnika določi ali se piškotki lahko nastavijo ali ne. Če uporabnik ne želi, da bi mu sledili posebej za spletno stran Viega, lahko nasprotuje sledenju. Za dokončanje reklamacije lahko uporabnik klikne na naslednjo povezavo: http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.
Dodatne informacije najdete na spletni strani Webtrekk GmbH, http://www.webtrekk.com.

7. Newsletter

Če se uporabnik naroči na Viega newsletter, se ustrezni podatki iz vnosne forme posredujejo podjetju Viegi.
Ob prijavi na newsletter se shrani IP naslov uporabnika ter datum in ura registracije. To služi za preprečevanje zlorabe storitev ali naslovov elektronske pošte. Prenos podatkov tretjim osebam ne poteka. Izjema obstaja v primeru zakonske obveznosti objave.

Podatki se uporabljajo izključno za pošiljanje newsletter.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov po registraciji uporabnika na newsletter je privolitev uporabnika po 6. odstavku 1. lit. točka a.) GDPR.

Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja newsletter. Prav tako je lahko kadar koli preklicana privolitev v hrambo osebnih podatkov. V ta namen je v vsakem newsletter ustrezna povezava.
Poleg tega lahko uporabnik odjavo pošlje po e-pošti na naslov: newsletter@viega.de ili datenschutz@viega.de.

8. Druge spletne ponudbe

Z naše spletne strani lahko uporabnik dostopa do drugih spletnih ponudb Viega, kot sta portal dobaviteljev in karierni portal. Politika zasebnosti velja tudi za te ponudbe.

Nekateri obrazci zahtevajo vnos osebnih podatkov uporabnika. Podatki v ustrezni vnosni formi se prenesejo v Viega in shranijo izključno za Viega notranjo uporabo.

Pri uporabi vnosne forme se shranijo tudi IP naslov uporabnika ter datum in čas uporabe.

To služi za preprečevanje zlorabe storitev. Prenos podatkov tretjim osebam ne poteka. Izjema obstaja, če obstaja zakonska obveznost objave.

Prav tako se deloma shrani ime in priimek, telefon, elektronski naslov, naslov in podjetje naročnika.

Zbiranje teh informacij je potrebno za zagotavljanje želene vsebine ali storitev. To služi le za namene urejanja ali stika.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov, posredovanih z vnosno formo, je 6. odstavek 1. lit. točka f DSGVO. Če je kontakt namenjen sklenitvi pogodbe, je dodatna pravna podlaga za obdelavo 6. odstavek 1. lit. točka b DSGVO.

Uporabniki lahko kadar koli izbrišejo ali spremenijo shranjene podatke. Uporabnik lahko kadarkoli prejme podatke o shranjenih osebnih podatkih.

Podatki bodo izbrisani takoj, ko jih ni več treba zbirati.

9. Možnosti stika

Na spletnem mestu je kontaktni obrazec, ki ga lahko uporabite za elektronski stik. Možen je tudi kontakt preko navedenega elektronskega naslova. Če uporabnik stopi v stik s podjetjem Viega po enem od teh kanalov, se osebni podatki, ki jih posreduje uporabnik, samodejno shranijo. To vedno vključuje ime in priimek, telefon, elektronski naslov in podjetje. Uporabnik lahko po želji poda dodatne informacije.

Shranjevanje podatkov je samo za namene urejanja ali stika. Podatki se ne razkrivajo tretjim osebam.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov, ki so posredovani po elektronski pošti je 1. odstavek 6. člena, lit. točka f.) DSGVO. Če je kontakt elektronskega naslova namenjen sklenitvi pogodbe, je dodatna pravna podlaga za obdelavo 6. odstavek (1) lit. točka b.) DSGVO.

Obdelava osebnih podatkov iz vnosne forme služi le obdelavi stika. V primeru stika po elektronski pošti je vključen tudi nujen zakoniti interes za obdelavo podatkov.
Drugi osebni podatki, ki se obdelujejo med postopkom pošiljanja, služijo preprečevanju zlorabe kontaktnega obrazca in zagotavljanju varnosti naših informacijskih tehnologij.

Podatki bodo izbrisani takoj, ko jih ni več treba zbirati. Za osebne podatke iz vnosne forme kontaktnega obrazca in tiste poslane po elektronski pošti, je to v primeru, ko je zaključen ustrezni pogovor z uporabnikom. Pogovor se konča, ko je iz okoliščin mogoče sklepati, da so relevantna dejstva dokončno razjasnjena.

10. Rutinsko brisanje in blokiranje osebnih podatkov

Na splošno podjetje Viega obdeluje in hrani osebne podatke uporabnikov le v obsegu, ki je potreben za dosego namena shranjevanja. Poleg tega se lahko takšno shranjevanje zgodi, če to zahteva evropski ali nacionalni zakonodajalec v predpisih, zakonih ali drugih predpisih EU, katerim je podvržena Viega. Blokiranje ali izbris podatkov se zgodi tudi takrat, ko je rok hrambe predpisan z navedenimi standardi, razen če obstaja potreba po nadaljnji hrambi podatkov za namen sklenitve pogodbe ali izpolnitve pogodbe.

Po izteku namena hrambe oziroma po izteku roka hrambe, ki ga predpisujejo zgoraj navedeni predpisi, se osebni podatki rutinsko blokirajo ali izbrišejo.

11. Pravice uporabnika

Če se obdelujejo osebni podatki ima uporabnik naslednje pravice:

11.1 Pravica do informacij

Uporabnik lahko od podjetja Viega zahteva potrditev ali so bili njegovi osebni podatki obdelani.
Če je takšna obdelava na voljo, lahko uporabnik od podjetja Viega zahteva obvestilo o naslednjih informacijah:
a. namene, za katere se obdelujejo osebni podatki;
b. kategorije osebnih podatkov, ki se obdelujejo;
c. prejemniki ali kategorije prejemnikov, ki so jim bili razkriti ali še bodo razkriti osebni podatki v zvezi z uporabnikom;
d. načrtovano trajanje hrambe osebnih podatkov o uporabniku oz., če določene informacije niso na voljo, merila za določitev trajanja hrambe;
e.  obstoj pravice do popravka ali izbrisa osebnih podatkov uporabnika, pravice do omejitve obdelave s strani osebe, odgovorne za obdelavo, ali pravice do pritožbe zoper obdelavo;
f. obstoj pravice do pritožbe pri nadzornem organu;;
g. vse razpoložljive informacije o izvoru podatkov, če se osebni podatki ne zbirajo od uporabnika;
h. obstoj avtomatiziranega odločanja, vključno s profiliranjem v skladu s členom 22(1) in (4) DS-GVO in (vsaj v primerih) smiselne informacije o zadevni logiki in obsegu ter o nameravanem vplivu takšne obdelave na uporabnik.
Uporabnik ima pravico zahtevati informacije o tem ali so bili osebni podatki uporabnika preneseni v tretjo državo ali mednarodno organizacijo. V tem kontekstu lahko upravičenec zahteva uradno obvestilo o ustreznih garancijah v skladu s čl. 46 DSGVO glede prenosa podatkov.

11.2 Pravica do popravka

Uporabnik ima pravico do popravka in/ali dopolnitve Viega, če so obdelani osebni podatki o njem netočni ali nepopolni. Viega mora nemudoma izvesti prilagoditev.

11.3 Pravica do omejitve obdelave

Pod naslednjimi pogoji lahko uporabnik zahteva omejitev obdelave osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj:
a. če uporabnik zanika točnost svojih osebnih podatkov za obdobje, ki omogoča podjetju Viega, da preveri točnost osebnih podatkov;
b. obdelava je nezakonita in zavrača uporabo izbrisa osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev uporabe osebnih podatkov;
c. podjetje Viega osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, vendar jih uporabnik zahteva za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov oz;
d. če je uporabnik ugovarjal obdelavi v skladu s členom 21(1) DSGVO in še ni gotovo, ali podjetju Viega zakoniti razlogi prevladajo nad razlogi za uporabnika.

Če je obdelava osebnih podatkov, ki se nanašajo na uporabnika omejena, se lahko ti podatki neodvisno od shranjevanja uporabljajo le s privolitvijo uporabnika ali za namene uveljavljanja ali obrambe pravnih zahtevkov ali zaščite pravic druge fizične oz. pravne osebe, interesa EU ali države članice.
Če je omejitev obdelave omejena v skladu z zgornjimi pogoji, bo Viega obvestila uporabnika pred odpravo omejitve.

11.4 Pravica do izbrisa

11.4.1. Obveznost brisanja

Vsak uporabnik lahko od podjetja Viega zahteva takojšen izbris njegovih osebnih podatkov, podjetje Viega pa je dolžno te podatke izbrisati brez nepotrebnega odlašanja, če obstaja eden od naslednjih razlogova:

a. Osebni podatki o uporabniku niso več potrebni za namene za katere so bili zbrani ali drugače obdelani.
b. Uporabnik prekliče svoje soglasje za obdelavo iz 6. odstavka 1. lit. točka a ali 2. odstavek 9. člena, lit. DS-GVO in če za obdelavo ni druge pravne podlage.
c. Ugovarjate obdelavi v skladu s členom 21(1) DSGVO in za obdelavo ni predhodno utemeljenih razlogov ali pa uporabnik vloži ugovor na obdelavo v skladu z 21. odstavkom 2. člena DSGVO.
d. Osebni podatki o uporabniku so bili obdelani nezakonito.
e. Izbris osebnih podatkov uporabnika je nujen za izpolnitev pravne obveznosti po pravu EU ali zakonodaji držav članic.
f. Osebni podatki o uporabnikih so bili zbrani v zvezi s storitvami informacijske družbe, ki jih ponujamo v skladu s prvim odstavkom 8. člena DS-GVO.

11.4.2. Informacije posredovane tretjim osebam

Če je podjetje Viega objavila osebne podatke uporabnika in če je podjetje Viega dolžno izbrisati podatke v skladu s členom 17(1) DSGVO potem podjetje Viega sprejme ustrezne ukrepe, vključno s tehničnimi sredstvi, da obvesti osebe, odgovorne za obdelavo osebnih podatkov, da je uporabnik zahteval izbris vseh osebnih podatkov ali kopij teh osebnih podatkov.

11.4.3. Izjeme

Pravica do izbrisa ne obstaja, če je obdelava potrebna za:
a. uveljavljanje pravice do svobode izražanja in obveščanja;
b. izpolnitev pravne obveznosti v skladu z zakonodajo EU ali držav članic, ki jim podjetje Viega pripada ali opravlja nalogo v javnem interesu ali pri izvajanju javnih pooblastil prenesenih na podjetje Viega;
c. iz razlogov javnega interesa na področju javnega zdravja v skladu z 2. odstavkom 9. člena, lit. točka h in čl. 9. odstavek 3 DSGVO;
d. za arhivske namene javnega interesa, znanstveno ali zgodovinsko raziskovalne namene ali za statistične namene v skladu s prvim odstavkom 89. člena DSGVO, če pravica iz 1. člena onemogoča doseganje ciljev ali resno vpliva na njihovo doseganje, ali
e. za uresničitev, izvršitev ali obrambo pravnih zahtevkov.

11.5 Pravica do informacij

Če ima uporabnik pravico do popravka, izbrisa ali omejitve obdelave pri podjetju Viega, je podjetje Viega dolžno obvestiti vse prejemnike, ki jim je posredoval osebne podatke o uporabniku, o popravkih, izbrisih ali omejitvah obdelave razen če se to izkaže za nemogoče ali vključuje nesorazmeren trud.
Uporabnik ima pravico, da ga podjetje Viega obvešča o teh prejemnikih.

11.6 Pravica do prenosa podatkov

Uporabnik ima pravico, da v strukturirani, skupni in strojno berljivi obliki prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki so bili na voljo podjetju Viega. Poleg tega ima uporabnik pravico, da te podatke brez oviranja podjetja Viega prenese na drugo odgovorno osebo, pod pogojem
a. da je obdelava temeljila na privolitvi v skladu s členom 6(1) lit. točka a DSGVO ali čl. 9. odstavek 2. lit. točka a DSGVO ali da je nastala na podlagi pogodbe v skladu s 6. odstavkom 1. lit. točka b DSGVO in
b. da se obdelava izvaja z uporabo avtomatiziranih postopkov.
Uporabnik lahko pri uveljavljanju te pravice uveljavlja tudi pravico, da se osebni podatki o uporabniku neposredno prenesejo z ene odgovorne osebe na drugo odgovorno osebo, če je to tehnično izvedljivo. Svoboščine in pravice drugih na ta način ne smejo biti prizadete.
Pravica do prenosljivosti podatkov ne velja za obdelavo osebnih podatkov, ki so potrebni za opravljanje nalog v javnem interesu ali pri izvajanju uradnih pooblastil, zaupanih podjetju Viega.

11.7 Pravica do ugovora

Kadar koli imate pravico v skladu s členom 6 (1) lit. točka e. ali f DSGVO, da iz razlogov, ki izhajajo iz posebnega položaja uporabnika, ugovarjate obdelavi osebnih podatkov; to velja tudi za profiliranje po teh določbah.
Podjetje Viega osebnih podatkov uporabnika ne obdeluje več razen če lahko podjetje Viega dokaže utemeljene razloge za obdelavo, ki presegajo interese, pravice in svoboščine uporabnika ali če obdelava služi vzpostavitvi, uresničevanju ali obrambi pravnih zahtevkov.
Če se osebni podatki, ki se nanašajo na uporabnika, obdelujejo za neposredno pošto, ima uporabnik pravico kadarkoli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov o uporabniku za namen takšnega oglaševanja; to velja tudi za profiliranje, če je povezano s tako neposredno pošto.
Če uporabnik ugovarja obdelavi za neposredno trženje se osebni podatki uporabnika ne bodo več obdelovali v te namene.
Uporabnik ima možnost, da v okviru uporabe storitev informacijske družbe uveljavlja pravico do ugovora zoper avtomatizirane postopke, ne glede na Direktivo 2002/58/ES.

11.8 Pravica do preklica izjave o soglasju za varstvo podatkov

Uporabnik ima pravico, da svojo izjavo o varstvu podatkov kadar koli prekliče. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se izvaja na podlagi privolitve do preklicaa.

11.9 Avtomatizirana odločitev na individualni osnovi, vključno s profiliranjem

Uporabnik ima pravico, da ne bo podvržen odločitvi, ki temelji izključno na avtomatizirani obdelavi, vključno s profiliranjem, če ta pomembno vpliva. To ne velja, če je odločitev:
a. potrebna za sklenitev ali izvajanje pogodbe med uporabnikom in podjetjem Viega,
b. dovoljena v skladu z zakonodajo EU ali države članice, ki ji pripada podjetje  Viega in te pravne določbe vsebujejo razumne ukrepe za zaščito vaših pravic in svoboščin ter zakonitih interesov uporabnikov ali
c. poteka z izrecnim dovoljenjem uporabnika.

Vendar te odločitve ne smejo temeljiti na posebnih kategorijah osebnih podatkov v skladu s členom 9(1) DSGVO razen, če člen 9(2) lit. a) ali g) in niso sprejeti razumni ukrepi za zaščito pravic in svoboščin ter zakonitih interesov uporabnikov.
Posebnost člena a.) in c.). V teh primerih podjetje Viega sprejme razumne ukrepe za zaščito pravic, svoboščin in zakonitih interesov uporabnikov vključno s pravico, da vsaj en predstavnik podjetja Viega sodeluje pri komentiranju njihovega stališča in skuša vplivati ​​na izid odločitve.

11.10 Pravica do pritožbe pri nadzornem organu

Brez poseganja v katero koli drugo upravno ali sodno sredstvo ima uporabnik pravico do pritožbe pri nadzornem organu, zlasti v državi članici stalnega prebivališča, kraju dela ali kraju domnevne kršitve, če uporabnik meni, da obdelava osebnih podatkov kršijo DSGVO.
Pritožni nadzorni organ obvesti pritožnika o stanju in rezultatih pritožbe, vključno z možnostjo pravnega sredstva po 78. členu DSGVO.

12. Pravna podlaga za obdelavo

Če podjetje Viega pridobi privolitev uporabnika za obdelavo osebnih podatkov, 1. odstavek 6. člena, lit. točka a.) Uredba Evropske unije o varstvu podatkov (DSGVO) služi kot pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov.
Pri obdelavi osebnih podatkov potrebnih za izpolnitev pogodbe, katere stranka je uporabnik, je pravna podlaga 6. odstavek 1. lit. točka b.) DSGVO. To velja tudi za postopke obdelave, ki so potrebni za izvajanje predpogodbenih dejanj.
Če je obdelava osebnih podatkov potrebna za izpolnitev pravne obveznosti v zvezi s podjetjem Viega, je kot pravna podlaga člen 6(1)(c) DSGVO.
V primeru, da vitalni interesi uporabnika ali drugih fizičnih oseb zahtevajo obdelavo osebnih podatkov, 6. odstavek 1. lit. točka d.) služi kot pravna podlaga DSGVO.
Če je obdelava nujna za zaščito zakonitih interesov podjetja Viega ali tretje osebe in če interesi, temeljne pravice in temeljne svoboščine uporabnikov ne prevladajo nad prvim interesom, 6.(1) lit. točka f.)  DSGVO služi kot pravna podlaga za obdelavo. Zakoniti interes podjetja Viega je vodenje poslovanja.

Vaša kontakt osoba

Uradna oseba za varstvo podatkov

  • Družba VIA Consult GmbH & Co. KG
  • G. Karsten Kunde

Viega Webmaster