Megapress

Viega s sistemom Megapress predstavlja prve fitinge za stiskanje debelostenskih jeklenih cevi, ki so lahko brezšivne, šivne, pocinkane, industrijsko lakirane, prevlečene z epoksidno smolo ali črne. Ne glede na to ali gre za kotlovske ali navojne cevi, Megapress v nekaj sekundah varno in hladno spaja cevi različnih površin v šestih dimenzijah od ½" do 2". Oteženo varjenje jeklenih cevi postaja preteklost, saj je tehnologija hladnega stiskanja do 60 odstotkov hitrejša.

Spoj jeklenih cevi z varjenjem ni slab, vendar pa sam postopek ni ravno enostaven. Velika poraba časa, požarna nevarnost in velika fizična obremenjenost naredijo varjenje ekonomsko neprivlačno. Težke plinske jeklenke in varilno opremo je potrebno premikati, kar predstavlja fizični izziv še posebej, če varjenje cevi ni v višini oči, ampak na višini nekaj metrov. Na težko dostopnih mestih ali kjer je otežen kotni dostop, je varjenje ob pomoči varilnega ogledala običajno edini način, da spoj sploh izvedemo.

V primerjavi z varjenjem lahko s sistemom Megapress prihranimo do 60 odstotkov namestitvenega časa.

Megapress

Tukaj si lahko ogledate našo ponudbo izdelkov Megapress

Montaža Megapress je enostavna, varna in zagotavlja velike prihranke pri času

Pravo nasprotje pa je spajanje jeklenih cevi s fitingi Viega Megapress, ki je enostavnejše in se lahko izvede v samo treh korakih (glejte spodaj). Rezultat je varna in tesna povezava, ki omogoča takojšen začetek obratovanja. Za varjenje značilni časi ohlajanja ali celo požarna straža pa sploh niso potrebni.

Tehnologija stiskanja ni le varnejša in enostavnejša, ampak tudi veliko bolj ekonomična. V primerjavi z varjenjem lahko s sistemom Megapress prihranimo do 60 odstotkov namestitvenega časa. Druge metode z navojnimi, utornimi ali spojnimi povezavami so veliko bolj zamudne kot tehnologija hladnega stiskanja.

Korak 1

Jekleno cev odrežite na dolžino, očistite, označite globino vstavljanja in namestite fiting do oznake na cevi.

Korak 2

Namestite stiskalne čeljusti ali stiskalni obroč s pripadajočo zgibno čeljustjo na fiting.

Korak 3

Stisnite - končano.

Na prvi pogled: prednosti in osnovne informacije

  • Razlogi za Viega Megapress