Pentagon

45 kilometres of supply piping in the world's largest office building – the Pentagon on the Potomac in the US capital.

"Made in Germany" na ameriškem ministrstvu za obrambo

Povsem primerno-najmočnejša vojaška sila na svetu poveljuje iz "najmočnejše" poslovne stavbe na svetu. Ministrstvo za obrambo ZDA ima v Pentagonu sedež že od leta 1943. Sedež je na obali reke Potomac v Washingtonu, D.C.. Različni uradi obrambnega ministrstva so bili prej precej neučinkovito razporejeni po vsej ameriški prestolnici. Vsaka od petih zunanjih fasad Pentagona je dolga 280 metrov. Približno 28 kilometrov hodnikov povezuje številne pisarne na skupni površini več kot 344.000 kvadratnih metrov. Zahvaljujoč izjemno učinkoviti zasnovi je mogoče priti od ene do druge lokacije kompleksa v največ osmih minutah.

Profipress – sistem po izbiri

Posodabljanje takšnega kompleksa pomeni precejšnje časovne in finančne stroške. Med letoma 1994 in 2011 je Pentagon doživel popolno prenovo, ki je stala 5,3 milijarde dolarjev. Kakovost in stroškovna učinkovitost sta bili pri tem prestižnem projektu seveda najpomembnejši prednostni nalogi. Po intenzivnem testiranju je bil za vodovodne in ogrevalne inštalacije izbran zelo trpežen in varčen bakren cevni sistem Viega Profipress (standard ZDA).

45 kilometrov varnega cevovoda

Marv Wheeler iz podjetja Southland Industries, ki je izvajalo vgradnjo poleg trajnosti Profipressa navaja še številne druge prednosti: "Tehnologija hladnega stiskanja pomeni, da so cevni priključki veliko močnejši in varnejši od lotanih. Stiskanje dobesedno za polovico skrajša čas vgradnje". Pri 45 kilometrih cevovodov je bil to ključni dejavnik. V ZDA so bakrene cevi tradicionalno lotane. Od uvedbe sistema Profipress na ameriškem trgu pa se vse bolj uveljavlja tehnologija hladnega stiskanja "Made in Germany".

Objekt Pentagon
Mesto Washington, D.C., ZDA
Leto 2011
Vrsta objekta Prenova
Površina 344280 m2
Področje uporabe Javne zgradbe
Montaža Southland Industries, Garden Grove, California
Nazaj