Ladja za križarjenje "Serenade of the Seas"

© Photo: Royal Caribbean Cruises Ltd.

Čista pitna voda na odprtem morju

Največje ladje za križarjenje, ki so bile kdaj zgrajene v Nemčiji in postavljajo nove standarde za počitnice na morju-štiri potniške ladje razreda Radiance, zgrajene v ladjedelnici Meyer v Papenburgu so del flote Royal Caribbean International, največje svetovne blagovne znamke za križarjenja.

Eden od plavajočih luksuznih hotelov, ki so ga začeli uporabljati leta 2003 je "Serenade of the Seas". Ladja je "steklena" in futuristično oblikovana, kar ji daje pravo auro glamurja. Stekleno pročelje glavne restavracije zagotavlja čudovit razgled na odprto morje. Nadaljnjih 16 barov, klubov in salonov poskrbi za vsak okus. Za 2.500 potnikov skrbi 850-članska posadka. Royal Caribbean uporablja visoke standarde varnosti in udobja v skladu s svojo blagovno znamko.

Razkošno potovanje zahvaljujoč sistemu Profipress

Gostje na krovu križarke s štirimi zvezdicami na dan dobijo več kot 1,5 milijona litrov pitne vode. Teh 600 litrov na potnika pa se ne "porabi" v številnih barih in restavracijah, temveč v savni z bazenom in parno kopeljo, ter še v dveh bazenih in treh masažnih bazenih na palubi. Vodo pripravljata dva uparjalnika in naprava za reverzno osmozo, distribucija vode pa poteka po cevnem sistemu Profipress.

Posebnost sistema Profipress je Viega tehnologija "hladnega" stiskanja. Njene prednosti se še posebej izkažejo v omejenem prostoru znotraj ladje. Montaža fitingov za hladno stiskanje je hitra in zagotavlja varnost zahvaljujoč patentirani rešitvi Viega SC-Contur. Poleg tega, ob njihovi vgradnji ni prisotne toplote ali iskre, kot pri varjenih spojih, ki se sicer uporabljajo pri velikih dimenzijah cevi. Ta varnostni vidik je še posebej pomemben v primeru, ko so potrebna popravila na morju.

Profipress uporabljajo tudi cevni sistemi za delovni zrak in toploto - skupaj 150 kilometrov cevi. Čas, ki ga prihranimo s hladnim stiskanjem namesto varjenja ali lotanja, je bil koristen tudi pri sledenju kratkim rokom izvedbe pri gradnji Serenade.

Objekt Ladja za križarjenje "Serenade of the Seas"
Mesto Papenburg
Leto 2003
Področje uporabe Transport
Nazaj