Celostna gradnja z BIM-om

1 / 2

Zgradbe prihodnosti, med katere sodi tudi Viega World, načrtujemo digitalno s pomočjo inovativnih procesov, kot je informacijsko modeliranje stavb (BIM). 3D modelov ne uporabljamo več le za predlogo – pri integralnem načrtovanju z BIM združimo vse relevantne podatke za načrtovanje v digitalnem dvojčku. Z izvedbo analiz že na samem začetku ugotovimo vse nedoslednosti in napake, kar poveča kakovost načrtovanja in varnost v kasnejšem procesu gradnje.

V Viega World je  naše razumevanje trajnostne in učinkovite gradnje zelo jasno. Že na začetku gradnje nam je bilo logično, da lahko le s to metodologijo ustvarimo stavbo prihodnosti. Pri tem opredeljujemo nove standarde za procese, podatkovne strukture in metodične postopke. V procesu načrtovanja fleksibilnost prav tako odpira nove možnosti, zlasti pri obsežnih gradbenih projektih.

Pregled naših metod in postopkov si lahko ogledate na Viega spletnih straneh posameznih držav.

Posledično je to vodilo do popolnoma novega pristopa, ki temelji na konceptu in procesu. V prihodnosti bo to postal standard za tako velike projekte.

Christoph van Treeck (Prof. Dr.-Ing.) (Lehrstuhl für Energieeffizientes Bauen – Institute of Energy Efficiency and Sustainable Building), RWTH Aachen

Kompetenčno področje »digitalna gradnja«

Iz inženiringa gradbenih storitev Viega World in celovitega procesa načrtovanja z BIM črpamo  spoznanja, ki jih je mogoče prenesti v nove storitve in izdelke. V ta namen smo uvedli ponudbo storitev Viega Building Intelligence, ki podpira naše stranke pri inovativni in učinkoviti gradnji z BIM.